Motor geluid
1
(169 kB)

Motor geluid
2

(408 kB)

 

Weetjes:

In 1948 kosten
de eerste Ford
Pick-Up F-1
$1144,00

Het derde
voertuig dat door
Ford werd
ontworpen was
een Truck

In 1949 en 1950 werden
er samen 148.956
stuks F-1
modellen
geproduceerd

In 1949 koste dit model af fabriek al gauw zo'n $1302,-

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar :

 

In april 2002 ben ik benaderd door een Duitse fotograaf die voor Minichamps gedetailleerde foto's moest maken van een auto gelijk aan de mijn model zodat ze aan de hand van die foto's een schaal model kunnen bouwen. Hij had mijn auto gezien op een evenement en heeft mij weten te vinden via die organisatie. Hij heeft honderden foto's genomen vanuit allerlei hoeken met diverse meetlatten er naast en ook vele detail foto's.
Ik voelde mijn natuurlijk vereerd.
Na ongeveer een jaar Kreeg ik een model, nagemaakt van de foto's van mijn auto en zie hieronder het resultaat.

Ik gebruik hem alleen bij evenementen en om op zonnige zondagen lekke
te gaan toeren in den lande.

Nu in 2004 ben ik weer bijna klaar voor een nieuw seizoen. Afgelopen winter heb ik nl. de motor laten reviseren. Aan het eind van 2003 kreeg ik hem niet meer aan de praat. Na een grondige analyse bleek een algehele revisie noodzakelijk, de laatste tien jaar reed hij voornamelijk op gas. De
krukas was al in gesleten en moest dus opnieuw worden opgelast en geslepen. De lagers vernieuwen de zuigers en zuiger veren de kleppen en klep zittingen (voorbereid voor gas) kregen allemaal een grondige beurt. Alle andere zaken tussen bumper en schutbord heb ik thuis onderhanden genomen zoals: poetsen, uitdeuken, nieuwe stukken inlassen, schuren spuiten en verdere reparaties en afstellingen, met uiteraard de nodige hulp en adviesen.
Helaas heeft deze deelrestauratie enige vertraging opgelopen doordat een zending materialen uit Amerika een keer, na aankomst in Eindhoven, terug is gezonden (reden onbekend) naar de afzender en moest zodoende weer opnieuw worden verstuurd. Vorige zendingen waren geen probleem en zijn binnen 2 weken ontvangen.
In de afdeling foto,s een globale reportage van de winterse restauratie.

 
Wegens vertraging in de Amerikaanse levering hier nog met de oude bumpers.

Ga naar :